‘Zweimal Blasmusik 2022’ met Blaaskapel De Optimisten uit het Breedenbroek

‘Zweimal Blasmusik 2022’ met Blaaskapel De Optimisten uit het Breedenbroek

18 september 2022 Uit Door admin

Isseltaler Musikanten halen weer een topkapel naar Zweimal Blasmusik.

Babberich – De Isseltaler Musikanten hebben in Babberich wederom een groot blaasmuziekfeest georganiseerd. Op zaterdag 8 oktober 2022 hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en Blaaskapel De Optimisten. Deze topkapel komt uit het Achterhoekse Breedenbroek en brengt originele Tsjechische blaasmuziek.                                                         

Blaaskapel De Optimisten

Blaaskapel De Optimisten is in 1974 opgericht op initiatief van een aantal leden van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek. Sinds die tijd maakt de kapel dan ook deel uit van deze harmonie.
In de beginjaren werd er hoofdzakelijk Böhmische blaasmuziek in de stijl van Ernst Mosch ten gehore gebracht. In het begin van de jaren tachtig raakten de Optimisten geïnspireerd door optredens van blaaskapellen uit Tsjechië, zoals Moravanka en Mistrinanka en zijn gestart met het spelen van originele Tsjechische blaasmuziek. Sindsdien oogsten ze veel succes bij alle optredens die worden gegeven. In 1990 werd een muziekcassette geproduceerd, die zeer succes bleek te zijn. In het kader van het 25-jarig bestaan van de kapel werd de eerste CD met de titel: 25 jaar “de Optimisten” opgenomen. In 2001 heeft de kapel de tweede CD uitgebracht onder de titel: “Hier sind wir wieder”. Ook deze CD raakte snel uitverkocht, maar is in een tweede oplage opnieuw geperst.

Een muzikale reis naar Tsjechië, waar de kapel in Drevohostice heeft deelgenomen aan een tweedaags blaasmuziekfestival, wordt als het hoogtepunt in het bestaan van de kapel beschouwd!

De kapel staat sinds april 2005 onder leiding van Freddy Huls. De muziek die gespeeld wordt bestaat uit walsen en polka´s van bekende componisten zoals Antonin Zvacek en Ladislav Kubes. De kapel beschikt over uitstekende solisten en een zangduo. Een optreden van Blaaskapel De Optimisten staat garant voor een paar uur heerlijke blaasmuziek van de bovenste plank!

Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten uit Rheden zijn organisator van ‘Zweimal Blasmusik’. ‘Zweimal Blasmusik’ is de vlag die de lading dekt. Het is bedoeld als een serie van blaasmuziekevenementen, waarbij twee topblaaskapellen in een non-stopprogramma op het podium gaan plaatsnemen. In een gezellige entourage kan het publiek genieten van blaasmuziek op topniveau, waarbij door Drumfanfare “St. Jan” Babberich wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.

De Isseltaler Musikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven.

Gedurende haar bijna 45-jarig bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en in Tramin in Zuid-Tirol. In mei 2022 hebben de muzikanten geprogrammeerd gestaan op het Open Airfestival der Blasmusik Blechlawine in Mayrhofen Oostenrijk.

De muzikanten organiseerden meerdere keren Egerländerworkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten.


Waar en wanneer?                                     

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zaterdagavond 8 oktober 2022 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, (6909 DW) Babberich (Zevenaar). De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 per persoon. U kunt ook kaarten bestellen via 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.